Emkapen manuel ve motorlu panjur imalat, montaj ve tamirinde Ankara'da profesyonel hizmet sunan kurumsal bir firmadır. Çankaya ilçemizde hizmet veren firmamız işini seven usta bir ekiple hizmet vermektedir. Her model panjur işinde bizimle iletişime geçebilirsiniz
Bilindiği gibi panjur, pencere ve kapı sistemlerinde yaygın olarak kullanılır. Dikey ve yatay profillerle oluşturulan bu sistemler filtreleme ve hava mekanizmasına sahiptir.
Ev tipi motorlu panjur, mekanik panjur, elektrikli panjur, endüstriyel panjur gibi farklı panjur modelleri bulunur. Ofisler, evler dâhil birçok yapının izolasyonu ve güvenliği için gereken panjur sistemleri enerjiden de tasarruf sağlar.
Toz, yağmur ve güneş ışığı vb.. dış faktörlerden kaynaklanabilecek zararlara karşı güçlü bir koruma kalkanıdır. Kötü niyetli kişilerin mekâna izinsiz girmesini engellemek adına da panjurlardan yararlanılır. Mahremiyet ve ses yalıtımı bakımından panjur kullanımı oldukça avantajlıdır.
Bozulan Panjur Nasıl Tamir Edilir?
Panjur onarımı hangi panjur türünün kullanıldığına göre değişir. Manuel ve motorlu panjurlar farklı yöntemlerle tamir edilir. Panjur tamiri; manuel panjur tamiri, motorlu panjur tamiri, panjur montajı gibi farklı yöntemlerle yapılır.
Motorlu panjur arızaları çoğunlukla montaj hatalarından veya motor sistemindeki problemlerden (örneğin aşırı ısınma sorunundan) kaynaklanır. Yüksek elektrik akımı da motorun yanmasına sebep olabilir.
Panjurun çalışma sistemindeki yay bozulabilir veya elektrik kabloları sıkıntı çıkarabilir. Tüm bunlar panjur arızası nedenleri olarak en çok karşılaşılan durumlardandır.
Öte yandan uzun müddet kullanılan panjurların bakıma ihtiyacı vardır. Gereken bakımları ihmâl etmek, hava geçişi veya su sızdırmayla ilgili problemleri beraberinde getirebilir.
Panjurların açılıp-kapanma sistemlerinde de bozulma görülebilir.
Panjur tamir servisi ile tüm bu olumsuzluklar başarılı bir şekilde ortadan kaldırılır. Bozulan yerler gerekli müdahalelerle düzeltilir, parça değişimi gerçekleştirilir.
Panjur Tamir İşlemleri
Panjur onarım uygulamaları şöyle özetlenebilir:
- Manuel Panjur Tamiri: Kasnak arızalarının giderilmesi, panjur sökme, panjur ipinin değiştirilmesi.
- Motorlu Panjur Tamiri: Kutudan veya motordan ses geliyorsa bu problem giderilir.
- Lamel, askı aparatı ve motor tamir edilir.
- Panjur tamiratı yapmadan evvel, panjur ile güç kaynağının bağlantısı kesilmelidir. Yoksa elektrik çarpması yaşanabilir.
- Eğer panjurun Kayışları inceldiyse bunların yenilenmesi lâzımdır. Motor çalışsa bile, kayışlar eskimiş ve yıpranmış ise panjurlar çok yavaş açılıp-kapanacak, bu da işlevselliğini olumsuz etkileyecektir.
- Manuel panjurlarda da açılıp-kapanma sorunları gözlemlenebilir. Muhtemelen ip kopmuş, incelmiş veya sıkışmıştır. İpin değiştirilmesi bu problemi çözecektir. Bunun için dikmede bulunan vidalar sökülür. Yeni ip sarılır.
- Panjurda su veya hava sızdırma varsa bu, kanatların tam kapanmadığını gösterir. Vidaların değiştirilmesi işe yarayacaktır.
- Panjur her hafta bir defa tamamıyla açık konuma getirilip temizlenmelidir. Böyle yapmak toz birikimini engeller.
- Yükseklik korkusu olanlar panjur tamiri işinden uzak durmalıdır.
- Son olarak panjur montajı yapılırken pencere ölçüleri dikkate alınmalıdır. Seçilen panjurun toz, rüzgar ve fazla güneş ışığı gibi unsurları önleyebileceğinden emin olunmalıdır.Panjur kapı veya pencerelerin dışına monte edilerek kullanılır.